L’espai ‘L’última troballa’ es presenta públicament a la Llibreria Bertrand de Barcelona

Posted: 18 Octubre 2010 in programa

El nou programa literari de COMUNICÀLIA, dirigit i presentat per l’escriptor Jordi Llavina, vol arribar a un públic ampli oferint una conversa passejada amb personatges vinculats al món del llibre.

La Llibreria Bertrand de Barcelona ha acollit aquest migdia la presentació pública de L’última troballa, el nou programa literari de COMUNICÀLIA, dirigit i presentat per l’escriptor Jordi Llavina, i realitzat per RTV Vilafranca (Penedès TV). L’espai, que s’emet per 15 televisions de proximitat catalanes (vegeu dossier adjunt), reforça l’aposta de COMUNICÀLIA per la programació cultural. “A la graella tenim espais de música, cinema, teatre… Durant més de cinc temporades vam oferir El book insígnia, dedicat a la literatura i presentat també pel Jordi Llavina amb el Gaspar Hernàndez. Des que aquest programa va acabar, hem volgut suplir-ho d’alguna manera”, ha explicat Joan Vila, director general de COMUNICÀLIA, que ha afegit: “Creiem que aquesta nova proposta té elements per igualar o superar l’èxit de El book”.

Josep Alsina, director de RTV Vilafranca (Penedès TV), ha assenyalat un d’aquests elements: “Tenir en Jordi Llavina al capdavant d’aquest projecte ja és una garantia de qualitat”, ha afirmat. Alsina també ha volgut agrair a COMUNICÀLIA el fet de confiar la realització de l’espai a Penedès TV: “Fa molts anys que a Ràdio Vilafranca fem un espai de llibres, però a la televisió teníem aquest dèficit. Ara l’hem pogut cobrir gràcies a COMUNICÀLIA”.

Jordi Llavina ha estat l’encarregat de desvetllar els secrets de L’última troballa. “És un programa curt, de 18 minuts, amè i àgil, fet per dues persones –en Carles Gala s’ocupa de la gravació i de la realització-, sempre gravat a exteriors, principalment a Vilafranca, que se centra en una conversa passejada amb un personatge vinculat al món dels llibres (escriptors, editors, etc)”. Segons Llavina, aquesta voluntat de dinamisme es correspon amb al fet que la literatura és també dinàmica. “Crec que això representa una innovació respecte a d’altres programes”. Quant al títol, molt similar al d’una de les obres preferides de Llavina (L’última trobada, de Sándor Márai), respon a les “petites troballes” que ens aporten tots els llibres.

Per últim, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, s’ha mostrat molt “honorat” d’apadrinar la presentació d’un programa com L’última troballa: “Crec que és un espai que pot arribar a un públic molt ampli. En primer lloc, perquè el seu presentador és un apassionat de la lectura que parla des d’aquesta passió. En segon lloc, perquè és demana als escriptors entrevistats que parlin bàsicament d’allò que el lector trobarà a la seva obra, i per tant, també aquí hi ha passió. I, finalment, perquè, al contrari de molts espais de llibres que han fracassat precisament per no voler semblar un espai de llibres, aquest sí ho sembla, aconsegueix que el convidat se senti còmode i no és gens pretensiós”.

Notícia extreta de COMUNICÀLIA, S.A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s